29 Mart 2019 Cuma

BAŞÖRTÜSÜ FARZ MI OLMALI, TARZ MI?

Mehmet Salih Usta CHP'nin  Pendik belediye başkan adayı.  Gazipaşa caddesinde bulunan CHP ve İYİ Parti seçim standlarını gezerken, standların önünde kadınlara başörtüsü hediye etti. 
"Pendik'te 500 bini aşan seçmen var. Burada 81 ilden insan yaşıyor. Pendik mini bir Türkiye'dir. Biz insanlarla örtüşmeye ve yüzleşmeye çalışıyoruz. Başörtüsü bizim bir gerçeğimizdir. İnanarak örtünen kardeşlerimize başörtüsü hediye ediyoruz. Millet İttifakı inançların teminatıdır. Olumlu tepkiler alıyoruz, başörtüsüne karşı olmadık, tam tersine onların inanç özgürlüğünü sonuna kadar savunduk. Bacılarımızla örtüşmek için başörtüsü dağıtıyoruz. Pendik'in gerçeğidir bu."
Trabzon'un Maçka ilçesinde CHP'den aday gösterilen Musa Turan ise vatandaşlara tespih dağıtmıştı.
Bu taktiği CHP'nin Ataşehir'den yeniden aday gösterdiği Battal İlgezdi' de uyguladı. Battal İlgezdi, yaklaşan yerel seçimlere sayılı günler kala bölgesi olan Ataşehir'de başörtüsü dağıttı.
Bu arada İzmir'in CHP'li Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Ramazan dolayısıyla camilerde seccade dağıttığını da hatırlayalım.
Her ne kadar sosyal medya aracılığıyla başörtüsüne kin kusan, başörtülüleri "böcek" diye aşağılamaya çalışan, entellektüelitesini vurgulamak içinde "ninja" betimlemesi yapan "kindar" bir CHP seçmeni profili portresi çizmeye çalışan tuhaf yaratıklar olsa da...Din dışı siyasetin bu ülkede bir halta yaramadığını gören siyasiler artık günde 5 vakit Cuma namazı kılacak kadar da dindarlaşma yoluna girmişlerdir. 
Sağ siyasetin önemli malzemelerinden biriydi dinden dem vurmak. Nurlu Süleyman'ı hatırlayınız. Dilinde din olan bu kafaların eyyamcılığı din istismarcılığının da zeminini oluşturmuştur. 
Neyse konumuz başörtüsü aslında. 
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern: "Ülkemde başörtüsü dayanışmanın sembolü oldu!"
Bu Cuma gününde de cami ziyaretlerinde bulunarak Namazda katledilen Müslümanların acılarını paylaşmaya devam ediyor. Yalnızca kendisi mi? Yooo; bütün Yeni Zelanda kadınları. Benim ülkemde de başörtülülere "böcek" diyenler İslam düşmanlığın sembolü oldular.
Hele ki Ezan ıslıklama gecesini hatırlayalım. Aklını mabadına yerleştirmiş bilumum cinsel sapkınlık yapılanmalarının da temel reaksiyonları dine ve dince kutsal sayılanlara galiz bir şekilde hakaretetmek, kendilerince aşağılamak. Durum onu gösteriyor ki bizim kafirlerimiz kapkafirler!
Ancak ben de başımdan geçen bir olayı başörtüsü olayını paylaşayım.
Malum uzun süredir okullarda Erdemli Gençlik programları yapıyorum.
Yakın zamanda bir Kız İmam Hatip Lisesindeydim.
Kız çocuklarına baş örtüsü hediye ediyorum programım da; Baş örtüsü Farzdır, tarz değildir diyerek...Okulun müdiresi de başı açık bir hanımefendi. Ona da verdim başörtüsünü.
Ne mi oldu?
Kıyamet koptu!
Neymiş, hoca hanımı onca öğrenci arasında nasıl rencide edermişim?
Kız İmam Hatip Lisesinin başı açık hocasına nasıl başörtüsünün farz olduğunu hatırlatır mışım?
E bu öğrencilere gelde Başörtüsünün farz olduğunu anlat!
Öyle ya farz olsa rol modelleri olan müdireleri örtünür.
Aferin sana CHP. Ben anlatamadım bari sen anlat, dağıttığın başörtüleriyle örtünün farz olduğunu! Hatta bağımsızlığımızın sembol isimlerinden Sütçü İmam hadisesini de hatırlat. Lord Kurzon'dan bahset, Glagston'dan da!
Yeni Zelanda başbakanı gibi hatırlat!

FEHMİ DEMİRBAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder