27 Eylül 2013 Cuma

KİTAPLARIM...

YAZMIŞ OLDUĞUM KİTAPLARIMIN KAPAKLARI!
























VE HEROTÜRK' LER







Doğuya ilk açılan batılı seyyah olan Marco Polo ile Büyük Türk Hakanı Kubilay’ın topraklarında gezintiye çıkarız. 1001 gece masallarının kahramanı Alaaddin ve cin hikayesi ile yolumuz Venediğe ulaşır. 

Türkiye’nin Roma büyükelçisinin küçük oğlu Ertuğrul’un “Herotürk” oluşuna ve ayrıca Esta, Widmark, Niko, Chen ve İbosanjo isimlerindeki değişik ırk ve milletlerden oluşan karma çocuk grubunun “Yüzyılın İyilik Takımı”nadönüşmelerine şahitlik ederiz. 

Kötülerin kötüsü Mr. Nosam ile de kimyasal atıkların, dünyanın başına nasıl iş açtığına şahit oluruz. Yurt dışında eğitim gören Eylem isimli öğrenci sayesinde de, İstanbul’un İngilizlerin işgali altındayken Fenerbahçe futbolkulübümüzün General Hurrington kupasını 2-1 lik bir skorla müzesine nasıl götürdüğünün hikayesini öğreniriz. Kitabın içeriği, kahramanlarımızın yaşadıkları bu polisiye kıvamındaki hikayelerle ve tarihsel tadlarla okuyucuya sunulurken aynı zamanda sosyal sorumluluk mesajını da kapsamaktadır.

Bu maceramızda ünlü Türk seyyahı Evliya Çelebi’nin anlatımıyla Hazerfen Ahmet Çelebi’nin Galata Kulesinden yapmış olduğu kanatlarıyla uçan ilk insan oluşunu görürüz. Nuri Demirağ isimli bir girişimci mühendisin ise Türkiye’deki ilk uçak yapma teşebbüsleri maceramızın diğer ana konusunu teşkil eder. Ayrıca Amerika’nın Aya yolculuk palavrasının arka planına da yer verilmiştir. Ayrıca günümüz Türkiyesi’nde moleküler transferi gerçekleştiren bir Türk bilim adamının peşindeki Mr. Nosam ve adamlarının entrikaları Herotürk ve ekibini heyecanlı bir koşuşturmaya sürükler.

Bu kitabımızın ana konusunu İslam sonrası, Anadolu’daki Türk destanlarına kaynaklık teşkil eden Battal Gazi destanının yepyeni bir yorum ve uyarlanmayla yeniden yazılması oluşturmaktadır. 

Battal Gazi’nin babası Hüseyin Gazi’yi katleden zamanının kötüsü Mihriyayil ile olan mücadelesi paralel zaman atlamasıyla günümüze uzanır. 

Maceralar çağdaş bir yorumla yeniden kaleme alınırken günümüzün kötüsü Mr. Nosam’la Mihriyayil’in kişilik örtüşmesi kitabımızın dayanak unsurunu oluşturur. 

Battal Gazi ve arkadaşlarının kayıp çocukların peşine düştüğü hikayeleri bir anda Herotürk ve arkadaşlarının klon çocuklarla olan hikayeleriyle örtüşür. Ayn’ül Katr denilen fantastik coğrafyada bir araya gelir kahramanlarımız. Bir kitabın içine girebilecek onlarca olay okuyucuyu soluksuz bırakmaya yetecektir. İddia ediyoruz; yalnızca bir kitap okumayacak, adeta bir film izleyeceksiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Başbakanı da romanda karakter olarak yer alırken, “Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesine 7 çocukhastanesi” kampanyası projesi de kitap aracılığı ile kamuoyuna mal edilmek istenmektedir. Kitabın ikinci bölümünde ise günümüzdeki tarihi eser kaçakçılığı irdelenirken İstanbul’un fethine de bir yolculuk yaparız. Hem de Ayasofya’da çan çalan bir zangoç’un gözünden.

Epik tarzda hazırlanan Herotürk maceralarının yer aldığı kitap serisinin ilki bizi, ilk olarak olay örgüsü ile Mevlana ile Yunus’un buluşmasına götürür. 

Onların keyifli sohbetlerinden sonra Veysel Karani’nin yeleğinin hikmetine gideriz. Oradan da alemlerin efendisi Hz. Muhammed’in hayatına kısaca bakarız. Sonra da doğuya ilk açılan batılı seyyah olan Marco Polo ile Büyük Türk Hakanı Kubilay’ın topraklarında gezintiye çıkarız. 

1001 gece masallarının kahramanı Alaaddin ve cin hikayesi ile yolumuz Venediğe ulaşır. Türkiye’nin Roma büyükelçisinin küçük oğlu Ertuğrul’un “Herotürk” oluşuna ve ayrıca Esta, Widmark, Niko, Chen ve İbosanjo isimlerindeki değişik ırk ve milletlerden oluşan karma çocuk grubunun “Yüzyılın İyilik Takımı”na dönüşmelerine şahitlik ederiz. 

Kötülerin kötüsü Mr. Nosam ile de kimyasal atıkların, dünyanın başına nasıl iş açtığına şahit oluruz. Yurt dışında eğitim gören Eylem isimli öğrenci sayesinde de, İstanbul’un İngilizlerin işgali altındayken Fenerbahçe futbolkulübümüzün General Hurrington kupasını 2-1 lik bir skorla müzesine nasıl götürdüğünün hikayesini öğreniriz. Kitabın içeriği, kahramanlarımızın yaşadıkları bu polisiye kıvamındaki hikayelerle ve tarihsel tadlarla okuyucuya sunulurken aynı zamanda sosyal sorumluluk mesajını da kapsamaktadır. 


Kimi masallar hem zamanlar arasında, hem de dünyalar arasında köprü kurarlar. İşte bu kitabın anlattığı böyle bir masal.
Bu sayede, bir yandan sizi orta zamanların korsanlarıyla tanıştıracak, öte yandan da modern zamanların organ tüccarları ile karşılaştıracak. Neredeyse bin yıl önceki zamanlardan gelen Battal Gazi'nin, çok dinli ama tek dilli dünyası ile günümüzün yiğit çocuğu Ertuğrul'un, çok kültürlü ama tek doğrulu dünyası bu masalın ana özelliğidir.
Bu maceramızda Herotürk, Battal Gazi ve arkadaşları ile el ele verip yeryüzünü kötülerden kurtarmayı başarıyorlar.
Yani kötüler yine kazanamıyor. Günü geldiğinde iyilik yapmak sadece iyi adamların işi olmayabilir; ama kötüleri yenmek sadece kahramanların işidir!
0 gün ise, bu gündür. Bugün artık. Herotürk'ün günüdür.


Bugünkü İspanya’da hüküm süren Müslümanlar’ın hakimiyetlerini yitirmeleriyle orada huzur içinde yaşayan Seferad Yahudilerinin Katolik baskısı ile başlayan acıklı hikayesi Osmanlı’nın onlara kucak açması ile son bulur. Ancak Nazi Almanyası dönemi ile acıları tekrardan kanar. İsraildevletinin kuruluşuna şahit oluruz bu kitabımızın ana konusu ile. 

Nazi faşizminden Struma gemisi ile kaçan Yahudilerin yaşadıkları ve berbat sonları içimizi burkar bir insan olarak. Zaman içindeki yolculuğumuz bu kez bizi Mavi Marmara gemisinin yolcuları arasına katar. 

Gazze’nin, Filistinli’nin acısıdır bu kez kucağımızdaki ateşin adı. Herotürk ve ekibi Gazze’ye yardım götürürken arkadaşları küçük Furkan’ın Yahudi mermileri altında can verişine tanıklık ederler. Bu kitabı okurken mendiliniz yanınızdan eksik olmasın.

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışının hazin hikayesidir, kitabımızın ana konusu. Biri Ermeni bir kız çocuğu ile diğeri sakat bir Türk çocuğunun arkadaşlıklarının izinde kasıp kavrulan Anadolu’nun düşman çizmeleri altındaki günlerini yaşarız satır aralarında.

Çanakkale’deki dram yüreğimizi burkar. Kahramanlarımızdan İbosanjo’nun memleketi Nijeryadaki ayrılıkçı terör ile gönderme yaparız günümüz Türkiye’sine. Mr. Nosam’ın silah satmak uğruna terörü nasıl tahrik ettiğini görürüz.

Mustafa Kemal şahsında millette beliren umuda atıfta bulunuruz yaşanılan maceralarla. Moskova’dır, ayrıca örtüşük başka bir hikayemizin yaşam alanı bulduğu yer. Fuego kıskacı iklim değişikliklerine yol açacak bir buluştur ve asla Mr. Nosam’ın eline geçmemelidir. 


NE DEDİLER?




Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce


"Tamamen yerli ve milli olan HeroTürk uzunca zamandır çocukların dünyası için beklenen bir kahramandı. Ayrıca sosyal sorumluluk projesi ile de dikkat çeken HeroTürk bundan sonra yapacağı her türlü faaliyette bizi yanında bulacaktır.


Prof. Dr. Mustafa llıcalı

"HeroTürk kitabı ve projesi beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ayrıca projenin bir ayağında
yeğenimin isminin de geçmesi heyecanımı misliyle artırmıştır."

Cüneyt ARKIN
"Türk genci, eğer ecdadıyla var olan, bütün dünyanın etkilendiği o muazzam medeniyete sahip olduğunu bilse, eşsiz kültürünü tamsa, muazzam tarihinin gücünü kanında taşıdığının bilincinde olsa Amerikalı, Avrupalı olma özentisini yaşamaz..."



Hüseyin Avni Mutlu / İstanbul Valisi

Masalların unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde masallardançıkan bir yerli kahramanımızın doğduğunu söyleyen yazara, "Bu çocuklarımız için iyi bir rol-model" dedim.

Her zaman iyilik yapan, gücünü içindeki iyilikten alan "HeroTürk" ü tüm çocukların ve gençlerin seveceğini ümit ediyorum.


Gazeteci Fikri Akyüz

"Kendi geçmişimize döndüğümüzde de görürüz ki hatıralarımızı parselleyenyabancı menşeli kahramanların maceralarının aynı zamanda çocuk eğitimi için nasıl önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bunun için HeroTürk'ün, geç kalmış bir çalışma olarak Türkiye için çok önem arz ettiğini belirtmem gerekir."

Tekin Küçükali / Türk Kızılayı Eski Genel Başka

Bu projeye önderlik eden, emek ve ruh veren tüm ekibi en içten duygularla kutlarken, başta eğitim camiamız olmak üzere herkesi sonuçta ülkemizin büyük bir ihtiyacı olan Çocuk Hastanesi kazandırmayı hedefleyen bu çalışmaya omuz vermeye çağırıyorum.

Bu vesileyle de; "HeroTürk'ün ülkemize ve insanlığa şimdiden hayırlar getirmesini diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder