15 Aralık 2013 Pazar

GENÇLER SİZİ ÇAĞIRIYOR!

Mesele ne, fiziki mekanların olmasından öte şu gönülleri halletmek, bu kafa yapısını halletmek, zihinleri halletmek. Onun için kültür inkılabına ihtiyacımız var. Asıl reformu kültürde yapmamız lazım, kültür ihtilaline, kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var."

Recep Tayyip Erdoğan

KÜLTÜR DEVRİMİ
GENÇLERAĞABEYLERİNE, ABLALARINA, AMCALARINA, TEYZELERİNE SESLENİYOR!

Nüfusumuzun % 25' i 12 yaş altında. % 64'ü 34 yaş altı. Genç bir nüfusumuz var yani. 20 milyon lise ve altı...üniversitesiyle yaklaşık 24 milyon çocuğumuz-gencimiz okul sıralarında. Ancak ülkenin %3'ü düzenli kitap okuma alışkanlığında. yani koca ülkede kitap okuma alışkanlığı 2.400 bin. 

Salt formal eğitimle buraya kadar. İnformal eğitimde maalesef yokuz. Batının değer yargıları ve kültürü topyekün bizleri kuşatmış durumda. 

Çocuk edebiyatında yokuz.
Çizgi filmler, internet oyunlarımız yok.
Çocuklarımıza milli oyuncak üretemiyoruz. 
Çünkü sanal çizgiromanlarımız-kahramanlarımız yok.

Oysa cehalet hem kör haliyle-enformatik cehaletle hepimizi sarıp sarmalamış vaziyette. Fakirlik işte bu cehaletin neticesi. İşlenen ahlaksızlıklar...

Bakın deistlik modası sarıp sarmalamış yavrularımızı, oran %44'lerde...
Lgbti gibi alfabenin hertürlü tezahürüyle, hatta bir sendikal hareketle sapıklık liselerde...
Uyuşturucunun yine hertürlüsü...
Ensest...
Her menşeiden terör...
Bilumum sapkınlık...

Evlatlarımızın ismini Muhammed koymakla, Fatıma koymakla netice alamıyoruz; onlar geleceğin Richard'ları, Elizabeth'leri...Zekatsever müesselerimiz bu gerçeğin ya farkında değiller, ya görmezden gelmekteler...

Onlar okutarak dönüştürdüklerimiz; "zulüm 1453'te başladı" diyen, hacıbaba torunları...

İşte bütün bunların ışığı altında, "İlimde, Sanatta, Kültürde, Edebiyatta ve Ahlakta; MİLLİ MUTABAKAT HAREKETİ istiyoruz.

***

Adı milli mi olsun? Barla? Büyükdoğu? Kudüs ya da Endülüs? Selçuklu ya da Osmanlı! Ama KÜLTÜR KUVVETLERİ, illaki olsun! MİLLİ KÜLTÜR KUVVETLERİ!
Bir akademi olsun...belki dernek... PLATFORM...VAKIF? adı YA DA SIFATI  ne olursa olsun! Ak ya da başka bir renkte...

Hani sağ'dan...aydın çıkmaz denilir ya...sanatçı...

Hani nerde benim sanatçılarım? Kendini sağcı, muhafazakar, mukaddesatçı, islamcı, milliyetçi...ve hatta memleketçi...ki bağımsız, bağlantısız...neyse bir şekilde; dini-milli ve insani değerlere göre atıflandıranlar!

Tayyipçiler...milli görüşçüler...ülkücüler...milli kuvvetler?!

Geçtik bütün bunları, şapkanız size kalsın;

"Sanatı Allah için yapmak lazım, gerisi çelik çomak, diyenler!"

Gezide gördük...15 Temmuz' da da...

Hoş öncesi hepten malum! Adamlar bir "diriliş" dizisine bile hazımsızlar.

"Sızısı olanlar, sızlanmayın gari!"

"Küresel sehirler, küresel markalar artık dünyada devletler gibi siyasi aktör haline geliyor. Kültür de siyaset ve ekonomi gibi stratejik unsur oluyor.
" Küresel markalar ki; İŞGALCİ KOLLUK KUVVETLERİ!

ŞİMDİ MİLLİ MÜDAFA ZAMANI! KIZLI-ERKEKLİ KAYBEDECEĞİZ YOKSA GELECEĞİMİZİ!
YANİ; NE KARA KUVVETLERİ, NE HAVA KUVVETLERİ, NE DENİZ... İLLA Kİ; KÜLTÜR KUVVETLERİ!

BİR ARAYA GELMEYE NE DERSİNİZ?


Kültüre yön verenler...Amirler, memurlar...Yetkililer...
SİNEMACILAR...TİYATROCULAR...SES...YA DA SAHNE SANATÇILARI...MEDYA MENSUPLARI VE HATTA...TASARIMCILAR! KALEM ERBABLARI, EDEBİYATÇILAR...PLASTİK SANATÇILAR! GÖRSEL...Kİ MİMARLAR...

SANATINDA "ALLAH RIZASINI" GÖZETENLER! SANATINI DAVA EDİNENLER! iSLAM COĞRAFYASI ARTIK KENDİ KÜLTÜRÜNÜ...KENDİ SANATINI OLUŞTURMALIDIR...DİYENLER...YALNIZCA SÖYLENMEYENLER!

E, HADİ!

NEDEN BİR ARAYA GELMİYORUZ?
NEDEN LOBİLEŞMİYORUZ? NEDEN ENDÜSTRİYEL DÜŞÜNMÜYORUZ!

ANLAMADINIZ MI; MESELE İKTİDAR OLMAK MESELESİ DEĞİL: MUKTEDİR OLMAK MESELESİ! 

Fehmi Demirbağ

"Biz unutsak da tarih unutmuyor. Karşımızdakiler hiç unutmuyor. Maalesef bir dönem bu büyük milleti -bu millet sıradan bir millet değil- kendi tarihinden, kendi geçmişinden koparmak için kasıtlı bir politika izlenmiştir. Uzun yıllar boyunca öyle çarpık bir eğitim sistemi uygulanmıştır ki, ilkokul, ortaokul, lisede okuduğu kadar tarihinden haberdar olan evladımız, bu ülkenin, bu milletin geçmişinin 90 yıldan ibaret olduğunu sanıyor. Bize ne okuttular biliyor musunuz? Yat, yat; uyu, uyu; uyu, yat. Bizi öyle yetiştirmeye çalıştırdılar. Uyuya uyuya bir nesil, olsa olsa karpuz tarlasında karpuz büyür. Böyle bir çarpık durumla bizi karşı karşıya bıraktılar".


"Artık yeni nesillere tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi bu hakikatler ışığında öğretmeli, eğitim vermeliyiz. Milli Eğitim Bakanımız burada, müfredat ona göre hazırlanıyor. Gençliğimizi yetiştireceğiz. Adı milli. Milli eğitim sistemimiz hem millilik, hem de eğitim ve öğretim boyutuyla ideal hale gelmeden hiçbir meseleyi çözemeyiz. Yeni dönemde önceliğimiz inşallah bu olacaktır".

Recep Tayyip Erdoğan











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder