15 Mayıs 2016 Pazar

HEROTÜRK ÇİZGİFİLM (PİLOT BÖLÜM)





NEDEN HEROTÜRK?

Projenizin Türk Edebiyatının Gelişimine Yönelik Sağlayacağı Katkılar Nelerdir :*

Öncelikli olarak "Çocuk ve Gençlik" edebiyatımıza batılı bir anlayış ile komple edebiyat ve sanat eserleri ortaya koymak maksadındayız. Artık çocuk ve gençlerimizi salt batının sanal kültür kahramanları ile yetiştirmeyelim. Kendi çocuklarımızı kendi kültürel kodlarımızla yüklemleyelim. En büyük katkı sanırım bu doğrultumuz hususunda olacaktır. Aynen Hacı Bayram-ı Veli'nin dediği gibi; "Çocuklarını kendi değerleri ile yetiştirmeyip onlara kıyan toplumlar, kendi çocuklarını kendileri gibi yetiştiren toplumların kölesi olurlar!"

Projenin Amacı :*

Tarihten aldığı referansla büyük ve merhametli bir medeniyetin müdavimi olan toplumumuza, hedeflerini ve varlık alemindeki gerekçesini hatırlatmak ve unutturmamak için; hassatende millet olmanın yolunun "kendi çocuk ve gençliğine" sahip çıkmaktan ibaret olduğunu edebi bir dil ile aktarımından üzerimize düşen sorumluluk ve misyon ile bir duruş sergilemektir.


Projenin Hedefi :*

Çocuk ve gençlik edebiyatındaki mahzun duruşumuza karşı oluşturulan bir maceralar dizisi oluşturmaktır. Özellikle üstbaşlığı "Herotürk" olan, rol model eğilimli bu çalışma ile ülkemiz adına dünya sanal kahramanlarının arasına bizden de bir "kahraman" çıkartmak hedeflidir.


Konu Tanımı :*

Kahramanımız Ertuğrul'un (HEROTÜRK) arkadaşları olan İtalyan Esta, Çinli Chen, Nijeryalı İbosanjo, İngiliz Widmark ve Yunanlı Niko ile yaşadıkları maceralar örgüsü ile hem fantestik noktada tarihin dehlizlerine girmekteler hem de günümüzün gündem konulu hikayelerine temas etmektedirler. "Kahramanlar, Yeniden Osmanlı" isimli maceramız da bu kalıpla oluşturulmuş, serinin 5. romanıdır.



Projenin Çalışma Yöntemi :*

Çocuklarımız ve gençlerimiz için bir rol model kimliği ile yazdığımız "Herotürk" maceraları önce temel hikayelerini roman ile kurgulamakta, aynı zamanda aynı hikayenin de çizgi romanı üretilmektedir. Konu ayrıca tiyatro oyunları ile zenginleştirilmektedir. Ayrıca hedefte Çizgi Film üretimi de amaçlanmaktadır. Batılı tarzdaki sunum ve çalışma yöntemleri ilkerimizi oluşturmaktadır.


Projenin Neden Desteklenmesi Gerektiği :*

 İlim, kültür, sanat, edebiyat ve ahlak ile kuşatamadığımız milli kimliğimiz kısa sürede toplumumuz üzerinde hevesleri olan emperyal iştahların mezesi olacaktır. Formal eğitim kadar, informal organizasyonunda artık "evlat ve nesil" yetiştirmede önem arzettiğini algılamamız gerekmektedir. İş bu nedenle bütün bu hedefler noktasında yapmış olduğumuz çalışmalarda devletimizin ve kurumlarının da bu uğurdaki mücadelemizde yalnız olmadığımızı göstermesi açısından hertürlü maddi ve manevi desteği hakettiğimizi düşünüyoruz.




1 yorum:

  1. Maşallah muhteşem bir iş çıkartmışsınız Fehmi Demirbağ..HeroTürk'ün yemeğe Besmele ile başlaması güzel bir de Selamün Aleyküm ile iletişime başlasaydı daha hoş olurdu ;) Ama mutlaka devamı gelmeli ve gerek Devlet gerekse özel kurumlar bu Milli ve Nitelikli projenin Milyon Bölümünün çekilişine destek olmalı, hem de acilen..Çünkü siz bu işlerin altından hakkıyla kalkabilecek bir Sanat Üstadısınız, sonuna kadar inanıyoruz buna ve her zaman sizinleyiz inşallah...

    YanıtlaSil