3 Ağustos 2017 Perşembe

SATILIK BÖBREK VE MEHMET GÖRMEZ
 
Vay babam vay. Biz organ mafyası mevzularına dokunupta ihtisasi çıkarımlar yapmaya çalışırken, memlekete ve hayata dair...Meğer gerçeklerden kopuk yaşıyormuşuz. 
Ajanslara bir haber düştü. Herşeyi işportaya düşüren halkımız meğer bu organ işini de işportalık yapmış, bir nev'i. Arama motorlarına, "satılık böbrek" yazdığınızda çok sayıda internet sayfası çıkıyor karşınıza. Fiatı, özelliği belirtilmiş böbrek, karaciğer ne ararsanız sayfalarda. Sakatat dükkanı maşaallah. Hadi alan razı satan razı...Onu anladık ta bu parçalar nerde modifiye oluyo? Hangi sağlık kuruluşunda? Hangi ahlaksız...memleketin okumuş çocuklarından olan tabibin marifetli elleri arasında?
"Ben sana doktor olamazsın demedim ki, adam olamazsın" hitabının muhatabı, yeminli adam bu organizasyonun-alışverişin kilt adamı.
İrdelersek...
Adam böbreğini, karaciğerini satacak hale geldiyse...
Bakın burda da irdelenmesi gereken başka hususlar var. 
Adam namuslu herşeyden öteye. Çalmıyor, çırpmıyor...çaresiz ancak. Kimbilir hangi bankanın hangi tuzağına düşmüş. Ya da hangi gereksiz bir alışverişin kurbanı olmuş. 3 al bir öde kampanyalarının mağdurlarından. Ya da bu bir çığlık, insanlar ekonomik olarak daralmışlar.
Behey mubarek kardeşim. Verdin böbreğini aldın parayı. Eee yarana merhem de oldu diyelim. Ama sen bu kafa da bu alışkanlıklarda olduğun sürece...Ey canım Mehmed'im...Güzel yurdumun canım insanı. Görmez'den gelirsen hakikatleri...Adeta istifa eder hale gelirsin hayattan. Şimdi böbreğinden...Ya yarın!
Alışmıştık, namusunu, iffetini satan profillerle karşılaşmaya.
Hatta vatanını satanlarla...
Ama iş kendi vücudunun parçalanması noktasına gelenler...dehşet verici. Bu bir çığlık.
Hoş böyyüklerimiz mimleketin çoookkk daha böyyül meseleleriyle iştigal ederlerken sanırım...yoğunluklarından bu sesleri duyamaz haldeler. Yepyeni aldanmışlıkları görmez'den gelmeye devam etmekteler.
Misal mi istiyorsunuz?
RAKAMLAR YILLARDIR DİNDAR VE AHLAKLI NESİL DİYEN BİZİ HAKLI ÇIKARIYOR! KÜLTÜREL ERAZYON YAVAŞ YAVAŞ ERİTİYOR BİZLERİ...Ne duyan, ne gören ne de işin acısını hisseden yok...Kimlerden; elbette yetkililer denilen güruhtan! Ama çığlık halktan!
Mak araştırma şirketi dindarlık araştırması yapar yakın zamanda, halkının % 99' unun Müslüman olduğu iddia olunan Türkiye'mde.
%78 Namaz kılmıyor.
%75 Kur'an okumuyor.
%45 Kadere inanmıyor.
%54 Kur'an okuyamıyor.
%55 Ramazanda oruç tutmuyor.
%65 Hiç Kur'an kursuna gitmemiş.
%65 Peygamberimizin hayatını okumamış.
%30 Hiç camiye gitmemiş.
%49 Evlenirken dindarlık çok önemli değil diyor.
%59 Selamlaşırken 'Selamun aleykum' demiyor.
%46 Halifelik istemiyor.
%35 Güsül abdesti almıyor.
Cenabet ülkede ne bet ne bereket kaldı vesselam.
Drama bağlamayın. Mehmet Görmez istifa etmişmiş...
Darısı bilumum koltuk sahiplerine. Allah'tan adam onurluymuş.
Diyanetin ne kadar etkisi oldu ki bu yukarıda ki tablonun bertaraf edilmesinde? Ya hu bu ülkenin hemen her mahallesinde camiler yok mu? Ne iş yapar bu imam (Öncü-önder) efendiler? Bu namaz kıldırma-cenaze kaldırma memurlarıyla nereye kadar? 657' ye tabiliği önceleyip 6666 ya tabiliği geri planda tutan anlayışla nereye kadar?
Hala yanmaz kefenciler, darvinizmi İslam akaidine eklemlemeye çalışanlar, sidikçiler-idrarcılar, yoğurtçular...şimdi isim versem hop oyurup-hop kalkacak müridanları olan çok sayıdaki the cimeat company'ciler. Zekatseverler, himmet severler...
Siz ulaşmazsanın insanımıza...
Ey Eğitimciler!
"Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" demişti Atatürk. Bakın okullara ve görün yetişen neslin kimin eseri olduğunu Ey Müslüman Öğretmenler.
Sızıntı diye bir derginin etrafında toparlamıştı öğretmeni Fetoş. Yani 15 Temmuz'u bu ülkeye iteleyen bu öğretmenlerin yetiştirdiği askeri-polisi olmadı mı?
Ben bunları kime yazıyorum ki;
siz sağcıyım diyen kalabalıklar...siz okumazsınız ki? A4 sayfa hacmindeki yazıya bile "Fehmi abi, çok uzun yazıyon" diye serzenişte bulunmuyon mu kardeşim?
Vampirin sarımsaktan korktuğu gibi kormuyomusun...hele ki kalın kitap diye ifade ettiğin çalışmalardan?
Yok...yazımı fazla uzatmayacağım;
Gidişat iyi değil...Onu bilin istedim. Tabi kafanızı Fatih Terim'den...Kıyafetime Karışma saçmalıklarından! gibi gibi kaldıracak olursanız!
Vatandaş imanını satan, ahlakını satan, vatanını satan hoca efendilerin ektiğini biçiyor; böbreğini-karaciğerini satıyor.
Ciğersiz-merhametsiz...sadece cebini dolduran liyakatsiz yöneticiler yüzünden!
Çünkü onurlu...ama çaresiz...
Ancak satacak ciğeri kalmayınca vatandaşın...varın ötesini düşünmeyin!
Fehmi Demirbağ  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder