27 Kasım 2017 Pazartesi

KARA CUMA, MAVİ CUMARTESİ, PEMBE PAZAR...

HÜR CUMALAR!

Çakmakçı Ali'nin ismini duyan kaç kişi vardır ki bu toplumda? Hani işgal altındaydı ya Anadolu?...Her bir köşesi bir gavurca talan ediliyordu ya? Maraş bölgeside kahpe Fransızın...Günlerden Cuma'dır. Müslüma erkekler Cuma namazı hazırlığındadırlar.
Cuma suresinde ki, yüce Allah bütün müminlere şöyle seslenmektedir:
“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma, 9)
Bunun içindir ki biz Müslümanlar inanırız ki, haftanın en değerli günü cuma günüdür. Peygamberimiz -sallâllahu aleyhi ve sellem- cuma gününün faziletini şöyle beyan etmiştir:
“Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de cuma günü kopacaktır.” (Müslim, Cuma, 18)
Günlerden Cuma'dır. Maraş'ın erkekleri Cuma'nın hazırlığı içindedirler. Cuma, müminlerin haftalık olağan genel kurulu!
O esnada iki Müslüman hanım hamamdan çıkmış evlerine dönmeye çalışıyorlardı. Üç fransız üniformalı Taşnak köpeği bacılarımızın yollarını keser. Irzlarına musallat olurlar. Çarşaflarını yırtarlar. O esnada oradan geçmekte olan...ismi imam olan...mesleği sütçü...Bu ahlaksız duruma şahit olur. Malum gavur müslümanların toprağına girince sadece toprağını işgal etmez. Namuslarını da işgal etmek ister. Ki yakın zamanda, hatırlatırım; suriyeli genç bir kız bir hoca efendiden yardım istiyordu. Demişti ki, ırzımız tehlike halindeyken intihar etmemiz caiz olur mu?
Sütçü İmam yardım almak için en yakındaki camiye koşar. Cemaate seslenir; "Ey müslümanlar! Namusunuz tehlikedeyse Cuma namazı size farz değildir. Cuma hür olan müslüman erkeğe farzdır."
Ayaklanan cemaatin içerisindeki Çakmakçı Ali çıkan çatışmada şehid olur.
Diyesiymiş ki kapitalizmin tanrısı; Karacuma!
Yani ogün alışveriş yapıla.
Hadi lan! Cuma tırsıklığınızı bilmez miyiz? Maksat gafil müslümandan Cuma bilincini elemine etmek! Cuma özgürlüktür çünkü. Müslümana özgürlüğe davettir. Batının kültürel değerlerine karşı, suflileşmeye karşı bir çağrıdır.
Ümmet olma bilincinin adıdır cuma. Ama gaflete, delalete ve hatta ihanete ayar olununca müslüman...trajikomiktir; bilir misiniz? Karacuma fırsatçılığı yapan Colins firmasının ortaklarından birinin adının ümmet olduğunu?
Doğruydu...Bu Cuma bu rezaletiyle titiz müslümanlar için kara bir gün oldu. İncindik!
Kara bir gün oldu bu Cuma...Cuma namazı esnasında Mısır'da...Patlatılınca bomba, kahpe eller tarafından...400 e yakın müslüman şehid edildi. Bu Cuma bize kapkara geldi. GDO lu yönetimiyle batının köpekliğine soyunan Mısısr yönetimi satır arasında Sina topraklarını İsrail devletine satma kararı almış. Bir başka köpek te ekonomik girdilerini artırmak için mekke ve medine'yi turistik ziyarete açacakmış.
Cuma yeşildi, kara oldu. Yeşil de benetton yeşili. Ben ettim siz etmeyin!
Cumartesi zaten israil mavisi. Pazar da pembe düşler coğrafyası. Çan sesleri arasında duyulmaz oldu Allah'ın nidası.
Biz çürüdükçe...bayrağımız rengi marlboro kırmızısına çalar oldu. Kanarya sarımız camelin sarısı...parlıament mavisi eşliğinde söylenelim bizde parlamenter sistemin faziletlerinden.
Valla ne yalan söyliim; Cumalar Ayasofya kapandığından beri benim için kara!
Hür cumalarımız olsun duasıyla Rabbime emanet kal saftirik müslüman kardeşim! (Çocuklarınız saftiriğin günlüğünü okuyarak büyüyorlar, farkında mısınız?)

Fehmi Demirbağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder