1 Şubat 2018 Perşembe

AMAN NE İSLAMCIYIZ AMMA...


Diriliş'i izliyoruz. Ertuğrul Gaziyi oynayan oyuncu Engin Altan Düzyatan (Evli ve mutlu bir aile babası) hatunu Halime Hatunu oynayan oyuncu (Yakınlarda topçu Gökhan Töre ile Allah'ın emri Peygamberin kavli ile izdivaç eylediler) Esra Bilgiç bir yakınlaşma sahnesiyle bize ecdadımızın yaşadığı halet-i ruhiyeyi fevkalede hissettirdiler. Oyuncu bunlar ya hu oyuncu!
Ama Artuk Efendinin Maria Hatunla olan izdivacı evde kalmış çokça islamcı hatunu kudurtmaya yetti de arttı bile.
Sakallarını kesmiş İbn-i Rüşt'ün Cuma Namazı hutbesi manidardı da dizinin kostüm sorumlusu neden cemaatten kimsenin başına sarık takmamıştı ki. Bütün kelleler cascavlaktı.
Dizinin yapımcıları TRT yi parsellediler. Kut'ül Amare, Yunus Emre, Aliya bla bla...Biz diğer sanatçılar ise kanlı pazarda malımızı satamaz olduk. Tekfur zaten Afrin'de...
Biz bu İslamcılığı çok sevdik. Zahmetsiz nesiz Cennet bir tık ötemizde.
Sanki kiramen katibin bir davranışımızı beğenmişçesine seviniyoruz facede paylaştığımız arkadaşlarla ziflendiğimiz yemek paylaşımlarının onaylanmasını. Emojinler işbaşında, bizim yerimize kahkaha patlatıyor, bizim gibi çatıyor kaşlarını. Hele o dilini sarkıtan olanı var ya...Tut dilini çek kopart arkadaş.
"Babam hasta...dua edin...ateşler içinde...dua edin...can çekişiyor...dua edin...ecel terleri döküyor...dua edin...son nefes anı...dua edin...yıkıyoruz...dua edin...gömüyoruz....dua edin...gömdük...dua edin..." Be hey mubarek beni tanımaz etmezsin. Öz kardeşinle, öz evladınla küssün, benimle iletişime geçmeye çalışman niye? Neden benim duamı önemsiyorsun. Biri benim evliya olduğumu mu söyledi sana. Hoş zaten öyleyim.)) Dualarımı hak etmek istiyorsan ilgili banka hesabıma şu kadar bağış yapmalısın!
Rabbim 365 gün bahşetmiş kendisine kul olmamız için. 114 te sure indirmiş. Her gün bir sureyi okusak senede üç kez hatmetmiş oluruz yüce Kuranı. Ama lütfen Türkçe mealini. Ama ne mümkün? O kadar çok bahanemiz var ki altetmemiz gereken!
Müslümanlık yoğunluk kazandı şükür. Her yerdeyiz. İktidar bile olduk ki. Nerde parmağında gümüş yüzüklü bir devlet erkanı göremediğimiz günler? Kişi başına 3 Umre 2 Kudüs seyahati düşmekte.
Avm leri hınca hınç doldurduk, şükür. Paralı adamlarımız da bir çoğaldı ki sormayın. Soramıyorum Artuk efendiyi kıskanacağınıza hatunlar, ikişer üçer alınan hatunlar yüzünden "içinizden bekar olanları evlendirin" ilahi emrine rağmen boşa çıkan bekarları.
200.000 genelev kadınına neden özgürlüklerini vermez zengin Müslüman işadamlarımız? Hani köle azad etmek efdaldi?
200.000 i aşkın sokak çocuklarını neden görmeyiz. Hey Ertuğrul görmez misin tekfurun yediği melanetleri?
Ebleh, a-sosyal, eyyamcı bir gençlik konusu neden içimizi acıtmaz?
Katrilyonlarca sorulması gereken soru varken, neden düşünmek abestir bizde?
Sorgulamanın farz olduğunu bilmez misin? Akletmenin?!
Bak şu yazımı okurken ikindi namazın geçip gidiverdi. Namzı kazaya bıraktık ta...Hayatın kazasını nasıl telafi edeceğiz?
Bir Diriliş dizisi çekiliyor ülkemde. Herkes oyuncu. Senaryo bol entrikalı, vurdulu-kırdılı. Beylik laflar cabası. Bekle beni Ares...ben senin taa...koycam...!
Üf yıkılsın kahpe bizansın sarayları...
Bahadır Han tıpkı Ke-mal...
Abi bu tarihimizde tıpkı günümüz gibiymiş yaa...
Sadettin Köpek!...tam köpek lan bu dırttırdığımın adamı...
Afrindeyiz...
Yarın Münbiç'te...İtlib'te...Saddamın memleketinde....Belki Erbil...İnşaallah Selanik...Bekle beni Kudüs...Londra, Viyana, Berlin, paris...Çoook yoruldum...Moskova, washington, Pekin...
Her yer Bizans laaannn! Bizans makı faceden söylüyorum bu hakikati!
Çok İslamcıyız çokk. Zikirmatiklerimiz Çin'den...Dijital seccadelerimiz, pusulalı. Allah'ım beni affet içerikli ne çok dua var googlede. Kes, kopyala paylaş cumalarda...
Ver mehteri verrr!
Bekle bizi Türkistan!
Diriliş zamanlarındayız. Yaldızlı sözler revaçta. Pervasızlık had safhada...
Hülasa...
Üç kişiye acı der Efendimiz. Hadistir. İnsanlığın manevi mimarları olan mübarek zatlar, nasihatlerini Kur'an ve hadislerden alarak yaparlar. Bu nedenle Şeyh Edebâli de ilgili nasihatında bu hadisi mealen aktarmıştır.
• Cahiller arasında âlime.
• Zenginken fakir düşene.
• Hayırlı iken itibarını kaybedene.
Haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

Edebali kim mi? Orhun Gazi'nin (Osman Gazi) kayınpederi. Osman Gazi'de Ertuğrul Gazi'nin oğlu.
Ama zinhar Ertuğrul Gazi Hülya Koçyiğit'in'ın kızı Gülşah'ın damadı Engin Altan Düzyatan değildir.
Yatan Müslümanlara tebliğimdir!

FEHMİ DEMİRBAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder