2 Nisan 2018 Pazartesi

TUHAF AMA TÜRKİYE...
1. Okumuyoruz ama her şeyi biliyoruz. Bizde bir işkembe var ki beynimizin bile fonksiyonlarını tek başına üstlenebilmiş durumda. Apışarası sokak çıkmaz sokağımız ama ısrarla yeni yollar arıyoruz buralarda.
2. Film, sanat tebliğ aracı olmaz diyoruz ama, "Çağrı"yı izleyip, izlettiriyoruz. Şia film yapınca kıyameti kopartıyoruz. Diriliş izlemek en büyük gazvemiz oldu ama kültür sanat deyince aklımıza nedense ebru sanatı geliyor. Çizgiroman eğitiminden bihaberiz.
3. Futbolu yerden yere vuruyoruz ama futbolcu şeyhimize gelince onun reklamını bir ibadet aşkıyla yapıyoruz. İddia, bahis gibi kumar oyunlarını legalleştiren futbolu aslında yeterince de etüd edemedik amma. Endüstriyel boyutundan ve kültürel yozlaşmaya olan katkılarından aynen karapara aklamadaki rolünden de habersiz olduğumuz kadar uzağız.
4. Kur'ân Müslümanıyız diyoruz ama Kur'ân'dan başka her şeyi dinliyoruz. Tabela kavramlara bayılıyoruz. Daha doğru dürüst bir meal bile ortaya koyamadık. Günün bilgilerinden istifade ederek bir tefsir yazamadık... Dinbazlar her yerde.
5. Faiz haramdır diyoruz ama kredi çekiyoruz. İğneyi kendimize batırdığımız görülmüş şey değil.
6. İslâm, tevhid dinidir diyoruz ama hayatımızı işgal etmiş putlardan da habersiziz. Şirk içine düştüğümüzün farkında değiliz. Ölülerden yardım istemeyi ecdada ve İslamın büyüklerine saygı kavramlarını karıştırdık.
7. Sünnet bir yaşam biçimdir diyoruz ama hayatımızı batılı normlarla bezedik. Ama Efendimizin hadisleri üzerinden tartışma çıkarmayı matah birşey zannettik. Referanslarımıza batının filozoflarını referans göstermeyi aydın kafalı olmak bildik.
8. Kul hakkı haramdır diyoruz ama her işte torpil arıyoruz. Bu torpiller patlatacak bizi.
9. İşi ehline verin diyoruz ama iş için akraba-partili-hemşo arıyoruz. Liyakat hayatımızda olmayan hakikatlardan.
10. Kur'ân'ın ahkamı tarihte kalmıştır diyoruz ama kendi ahkamımızı parlatıp duruyoruz. Kurana karşı bir küçümsemeye girdi günümüz müslümanı. Bizim tespitlerimiz, bulgularımız ayet hükmünde nerdeyse.
11. Kur'ân kıssaları doğru değildir diyoruz ama kendi kitaplarımızın hatasız olduğunu söylüyoruz. Kuran üzerine tartışma çıkarıp şüphe kıymıkları salıyoruz cahil tabana. İnandık ve teslim olduk yerine fakat, ama, bazen, keşke gibi mazeret dolu ifadelerle kafirin ekmeğine yağ sürüyoruz. Şeytana yağcılık ve yalakalık yapıyoruz ama Rabbimize bir külhanbeylik edasına girdik.
12. Mağdurum diyoruz ama önümüze gelene sövüp duruyoruz. Zalimlerden yana saf tutmayı yiğitlik sanıyoruz. Kendi haklarımız adına mücahitlik derdine düştük.
13. Hadis duyunca sıhhatine bakmak lazım deyu burun kıvırıyoruz ama, hocamız-ağamız-paşamız konuşunca, hüküm buyurunca vahiy gelmiş gibi oluyoruz.
14. Usul önemlidir diyoruz ama dil bilmeden fetva veriyoruz. Cehaletimizin farkına varamayacak kadar cahiliz.
15. İsraf haramdır diyoruz ama tatil için harita üzerine kalem atıyoruz. Hem hayatımız dahil Allah'ımızın hangi nimetini israf etmiyoruz ki?
16. Saygı bekliyoruz ama saygısızlık ediyoruz. Empatimiz yok. Ben merkezli olduk. Kendi için istediğini kardeşi için istemeyenlere döndük.
17. Komşumuz açken tok yatıyoruz ama sarıksız dışarı çıkmıyoruz. Şekil bizim düsturumuz oldu, içerik pek önem arzetmez oldu.
18. İslâm akıl fikir dinidir diyoruz ama felsefeyi şeytan işi yapıyoruz. Hele edebiyat hiç yok hayatımızda. Aklı kullanıyoruz belki amma, hep başkalarınınkini...İmtihanı tek başımıza vereceğimizi unutuyoruz. Başkaları ise hayatımızda ancak sebep olabilirler.
19. Eleştiriye açığız diyoruz ama eleştirilince küfrü basıyoruz. Ya da kelimelerimizi linç için kullanmayı daha çok tercih ediyoruz. Dedikodu, gıybet, iftira gibi kavramlar nerdeyse hiç yok hayatımızda.
.20. Cennet ayaklarının altında diyoruz ama onları nasıl dövülmesi gerektiğini anlatıyoruz. Kadınlar ve çocuklar ancak suistimal konularımız.
21. İfade hürriyeti diyorum ama bende yorumları kapatıyorum.😊😊😊
Allah bizleri hakta sebat eden ve batıl dan kaçanlardan eylesin.
Vesselam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder