13 Mart 2015 Cuma

Çanakkale'de Vurulduk! -   …

İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy Konulu Panel Düzenlendi

Ceyhan Belediyesi tarafından kültür hizmetleri kapsamında İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94. yılı münasebetiyle  ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu panel düzenlendi.
    İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy Konulu Panel Düzenlendi
Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde saat 13.00’da başlayan panelde, açılış konuşmasını gerçekleştiren Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele döneminin en büyük kahramanlarından biri; eseri İstiklal Marşı’nın da milli mücadeleyi tasvir eden en büyük eseri olduğunu söyledi.
SAMSUNG CSC
Alemdar Öztürk, “Mehmet Akif Ersoy, para ödülünden dolayı düzenlenen yarışmaya katılmak istememiştir. Yazdığı İstiklal Marşı şiiri mecliste beğenilip 40 defa okunarak milli marşımız olarak tescil edilmiştir. Mehmet Akif, İstiklal Marşı şiirini, en büyük eseri olan Safahat’ına da koymamıştır. Çünkü o, ‘İstiklal Marşı benim değil milletimindir. ‘Rabbül Âlemin bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin’ demekle aslında ‘ bu toprakları bir daha düşmana çiğnetmesin’  demiştir. Bizden öncekiler bu coğrafyayı vatan yaptı ve düşmana çiğnetmedi, Asımın nesli olmaya talip siz değerli gençlerimiz de Allah’ın izniyle çiğnetmeyecektir.” diye konuştu.
SAMSUNG CSC
Panele konuşmacı olarak katılan Yazar Fehmi Demirbağ, Müslüman gençliğin şu an ki konumu ve gittiği doğrultuya özellikle dikkat çekerek, “Geçmişte yaşanan hatalara tekrar düşmeden geleceğinizi kurmak sizin ellerinizde, Bunlara dikkat ederek adımlarınızı atmalısınız. Neden gelecekte edebiyat ödüllü yazarlar, teknoloji dehası insanlar, manyetik alan veya molekül alanında uzmanlaşmış kişiler sizlerin arasından çıkmasın ki?” dedi.
SAMSUNG CSC
Demirbağ, karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden programın sonunda katılımcılara kendi yazdığı imzalı kitaplarını armağan etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder