30 Nisan 2015 Perşembe

DAĞITTIĞI BİR DİLİM BAYAT EKMEKLE "ÇANAKKALE'Yİ" ANLATTI


Ünlü yazar Fehmi Demirbağ, lise öğrencilerine bir dilim ekmek dağıtarak, ilginç bir Çanakkale konulu söyleşisi gerçekleştirdi. 
Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye katılan ünlü yazar Fehmi Demirbağ gençlerle buluştu. TOKİ Güneşpark Evleri İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen ‘Bir Sevda Çanakkale’ başlıklı söyleşide konuşan Demirbağ, hoş sohbeti ve ilginç uygulamalarıyla öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı.
“ÇANAKKALE’DE ELLERİNDE SON BİR DİLİM EKMEK…”
Programda öğrencilere bir dilim ekmek dağıtan Fehmi Demirbağ, “70 bin 15 yaşında çocuk orada şehit olacak, gözlerinizi kapatın ve hayal edin. Elinizde son bir dilim ekmek var ve siz siperdesiniz, açsınız. Şimdi çok küçük bir lokma alın ekmeğinizden. Etraf sinekle dolu ve ceset kokusu var” diyerek Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığını anlattı.
“BEYAZ TAVŞANLARINIZDAN KURTULUN”
“Kendinizi önemseyin, dünyayı değiştirecek olan sizlersiniz. Negatif düşünceyi silin. Çare arayın, soru sorun. En büyük korkunuz içmeyen ve dövmeyen bir koca olacak yoksa” diyerek öğrencilere nasihatlerde bulunan Demirbağ, batının hayatımızda tabulaştırdığı beyaz tavşanlardan kurtulmamız gerektiğini söyledi.
“MUTLAKA GÜNLÜK YAZIN, YAZMADAN OLMAZ”
Yazarak, öğrencilerin kendilerini geliştirmesini de ifade eden Demirbağ, “Yazmazsanız olmaz. Yazmak beyni çalıştırmaktır. Okursanız geçmişle bağlantı kurarsınız, yazarsanız ise gelecekle. Bu nedenle günlük tutun, her gün günlük olayları yazın” dedi. Öğrencilere programda, ‘İyilik’, ‘Fikir ve Düşünce’, ‘Hikaye’ Kulübü de kurduran Fehmi Demirbağ, kulüp başkanlarına ‘Çanakkale’de Vurulduk’ adlı kitabını hediye etti. Demirbağ program sonunda ise kitaplarını imzaladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder