2015 - 2016 eğitim ziyaretinde Öğretim dönemini "Gençlik Yılı" ilan eden Esenler Belediyesi, gençlere Yönelik etkinliklerini Büyük hızla sürdürüyor.
Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü ile Esenler Gençlik Merkezi'nin düzenlediği "Bilgili, Çalışkan ve Erdemli Gençlik"  seminerleri ile Esenler'de 20 bin gence ulaşılması hedefleniyor
 Yazar Fehmi Demirbağ Tarafından Verilen Seminerlerin birine bizde iştirak ettik.Seminer  Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde, İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ilgi çekici Etkinlikleri Farklı sunumuyla Öğrenciler Tarafından Büyük Bir beğeniyle takip edilen Yazar Fehmi Demirbağ, yazı yazmanın önemini vurgulayarak, "Her öğrenci mutlaka yazı yazmalı. Yazarak çalışmak çok önemlidir. Anı da olsa, günlük de olsa mutlaka bir şeyler yazın. Her gün bir sayfa yazdığınızda bu senede 365 sayfalık bir kitabınız olacağı anlamına gelir "dedi.
Edebiyat klübü,Düşünce kulubü, İyilik klubü ve koordinasyon klubü gibi öğrenci yapılandırması yapan ve bu noktada çeşitli faaliyetler öneren Demirbağın sunumu öğrencilerde ilgi ve hayranlık oluşturmuştur. 
Katımcı öğrencilere kitaplarından hediyeler veren ve sunum sonrası kitaplarını imzalayan Fehmi Demirbağ'ın sunumu hem öğretmenlerde hem de öğrencilerde heyecan uyandırmıştır.  Üye ogrencilerin çeşitli faaliyetlerde bulunmasının önemine dikkat çeken Demirbağ, ziyaretinde edebiyat  Kulüp Üyelerinin yazacağı yazılarla Nisan ayına kadar çıkaracağımız Bir milyon tirajlı gazetede barışı, sevgiyi dostluğu yazalım" diye konuştu. 26 Nisan'ın ise Dünya İyilik Günü olarak bütün İstanbul'lu gençler tarafından insanlığa bir hediye olarak sunulacağı belirtildi.


kaynak: http://www.istanbulajansi.com/



FEHMİ DEMİRBAĞ SÖYLEŞİSİNİN ÖĞRENCİLERLE DEĞERLENDİRİLMESİ;

Okulumuz öğrencileri yazar Fehmi DEMİRBAĞ  ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Felsefe Medeniyet ve Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 07/10/2015 Çarşamba günü saat: 10:00 da başlayan söyleşiye 137 öğrencimiz katıldı.
Söyleşi kendimizi bulma kendimizi keşfetme adına yapılan bir yolculuktu aslında. “Uzun yollar tek adımla başlar” diyen Konfüçyüs’e kulak verdik ve uzun bir yolculuğa çıktık kendimize doğru. İnsanın hayatı bugün kuracağı cümlelere bağlıdır. “Sen kimsin” sorusunu benliğimize yöneltip soruya cevap olarak kurduğumuz cümlelerde kendimizi aradık. “Olmaz” kelimesini kaldırdık zihnimizden “neden olmasın” dedik, “şimdi değil” diye bir mazeret yerini “şimdi değilse ne zaman” sorusuna bıraktı.
Zihnimizdeki olumsuz kodları silip olumluya çevirdiğimizde yapabileceklerimizin yaptıklarımızdan çok az olduğunu gördük. Belki de yolculuğumuzun en önemli duraklarından biri buydu. Kendimizi önemseme kendimize değer verme bizi biz yapacak en önemli koddur. Kendimize ne kadar değer verir ne kadar önemsersek sınırlarımızı o kadar genişletebiliriz. Bireysel sınırımız nedir, biz bu sınırın neresindeyiz ve sınırı aşabilir miyiz?
“Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır” diyen insanların en hayırlısı Hz. Muhammet bu sözüyle iyi insan olmanın ölçüsünü insanlığa yararlı olmaya bağlamıştır. İnsan gücü ölçüsünde yararlı işler yapmalı ve insanlığa faydalı olmaya çalışmalıdır. Bu noktada insanın kendine ve faydalı olmaya yüklediği anlam önemlidir. İyilik adına küçük bir hareket dünyanın diğer ucunda büyük yankı bulabilir. Bir kelebeğin kanadından çıkan hafifi rüzgar başka bir yerde fırtınaya dönüşebilir. Yapmamız gereken tek şey iyilik yapmak adına biraz daha cesur olmak. İşte yolculuğumuzun bu aşamasında kelebeğin kanadında hafif bir rüzgar olmaya iyilik yapma cesaretini yakalamaya gayret ettik.
Hiçbir şey tek başına bir şey değildir. Fakat her şey tekle başlar. İnsan da tek başına yapabileceklerinin dışında beraberce çok büyük işler başarabilir. Tarihimiz bunu örnekleriyle doludur. Geçmişlerimiz bugünler için hayatlarını ortaya koymuş birlik ve beraberlik içinde büyük başarılar elde etmiştir. Peki bizler gelecek için ne yapıyoruz? Bugünler için elinden geleni yapan geçmişlerimizi ne kadar tanıyıp anlayabiliyoruz hatıralarına ne kadar saygı duyuyoruz ve gelecek için bireysel ve beraber yapabileceklerimizin ne kadarını şimdiye kadar yaptık? Bütün bu soruların içimizdeki cevabı nedir? Yolculuğumuzun bu aşaması bu yönde içimizde bir kaygı oluşturma amacını taşıyordu.
İnsan kendini bulmak adına hayatı boyunca sayısız duraklara uğrar. İnsan hayatı uzun bir yolculuktan ibarettir, tek adımla başlar ve ömür boyu devam eder.

 1)     GİRİŞ
    Bu rapor, Barbaros Anadolu Lisesi’nde konferans veren Fehmi DEMİRBAĞ’ın konuşmasının ve interaktif sunumunun öğrencilerin gözünden değerlendirme ve sonuçlarını içermektedir.

2)      İNCELEME VE YÖNTEM
Fehmi DEMİRBAĞ’ın konferansını dinleyen 10. ve 11. Sınıf öğrencilerinin değerlendirmeleri baz alınarak incelenmiştir.

3)      GENEL OLARAK ÖĞRENCİ KANILARI
•        Fehmi DEMİRBAĞ’ın konuşmasının akıcı olması, interaktif olması, espirili olması bütün program boyunca öğrencilerin dikkatini sahnede toplamayı başarmıştır.
•        Oluşturduğu hayali gruplar öğrencilerin eğer birlikte hareket ederlerse önlerinde hiçbirşeyin duramayacağını kanıtlar nitelikte olmuştur.
•        İnsanlar arasında din, ırk ayrımı olmadığını ama illa ki bir ayrımcılık yapmak gerekirse Doğu medeniyeti  19. Yüzyıla kadar her daim Batı’nın önünde olmuştur diyerek öğrencilerin aslında ne kadar büyük bir hazineye sahip olduklarını hatırlatmıştır.

3)      İNCELEME VE DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

•        Fehmi DEMİRBAĞ’ın konuşmasının akıcı olduğu  ve bu sayede salonla bağını hiç koparmadığı gözlemlenmiştir.
•        Konuşmasını interaktif bir biçimde sürdürerek öğrencilerin dikkatini hep sahnede topladığı gözlemlenmiştir.
•        Öğrencileri sahneye çıkararak onların toplum içinden konuşma yapma ve sahneye çıkma korkularını yenmelerine yardımcı olmaya çalıştığı gözlemlenmiştir.
         Genel bir ideoloji olan ’’ Batı üstündür’’ anlayışını ve öğrencilerin ‘’Batı hayranlığını ‘’ konuşması boyunca yıkmaya çalıştığı gözlemlenmiştir.

•        Bir konuyu bir çok farklı açıdan ve olaydan ele alarak ve örneklendirerek akılda kalıcılığı artırmaya çalıştığı gözlenlenmiştir.



Bağcılar Barbaros Lisesi