20 Kasım 2017 Pazartesi

BEYAZ ZENCİLER MODERN KÖLELER!

Kunta Kinte televizyonların siyah beyaz olduğu günlerde televizyon dizisi Kökler'in izleyicilerin gönlünde taht kuran bir karakteri idi. Yazar Alex Haley'in senaryosunu kaleme aldığı dizide Amerika' ya köle olarak getirilen Müslüman zencilerin hayat hikayeleri üzerinden dönen aşağılık çarka işaret ediyordu. İşte bu Kunta Kinte Afrika asıllı Müslüman bir köleydi. Hem özgürlük için hem hayatı hem de inancı için kendince bir direniş içindeydi.

Dikkat! Belki de bu konuyu Türk kamuoyunda ilk kez ben dile getireceğim.
Osmanlı imparatorluğu 9 yıl içinde 24 milyon km2 vatan toprağından 780 bin km2 toprakçığa mahkum kılındı. Hem de işbirliği içinde bulunduğumuz İngilizler, Fransızlar ve Almanlar sayesinde.
"Ne zaman ki iyiliği emredip kötülükten vazgeçirmekten vazgeçerseniz, Allah içinizden kötülerinizi başınıza musallat eder de iyilerin dahi duası kabul olmaz" işaretini es geçtiğimiz için Efendimizin...
İlmi idrakten ve uygulamaktan vazgeçip te skolastizme kucak açtığımız için...
Hurafelere selam durduğumuzdan...
Okumaktan ve yazmaktan bizar olduğumuzdan...
...
İşte biz övünüp durduğumuz Osmanlımızın 3 kıtada at koşturmasını dilimize pelesenk edindiğimizden, slogan faslının hazzıyla uğraşırken...Yani Asya, Avrupa ve Afrika kıtasındaki hükümranlığımızın Afrika boyutuyla pek ilgilenmedik.
Bilemedik Amerika'ya köle olarak götürülen insanların aynı zamanda Osmanlı vatandaşı olduklarını.
Aynı Amerika'nın nasıl 150 milyon Kızılderiliyi yok ettiğini bilmezden geldiysek, kim ilgilenekti kara kıtanın, kara derili, kara bahtlı insanlarının dramıyla?
İşte Afrikadaki ayak izlerimizin mazisi:
Mısır (397 yıl), Libya (394 yıl) Osmanlı adi:Trablusgarp,Tunus (308 yıl), Cezayir (313 yıl), Sudan (397 yıl) Osmanlı adi: Nubye, Eritre (350 yıl) Osmanlı adı: Habeş, Cibuti (350 yıl), Somali (350 yıl) Osmanlı adi: Zeyla, Kenya sahilleri (350 yıl), Tanzanya sahilleri (250 yıl), Çad’ın kuzey bölgeleri (313 yıl) Osmanlı adi: Reşade, Nijer’in bir kısmı (300 yıl) Osmanlı adi: Kavar, Mozambik’ in kuzey toprakları (150 yıl), Fas (50 yıl) -himaye-, Batı Sahra (50 yıl) -himaye-, Moritanya (50 yıl) -himaye-, Mali (300 yıl) Osmanlı adı: Gat kazası, Senegal (300 yıl), Gambiya (300 yıl), Gine Bissau (300 yıl), Gine (300 yıl), Etiyopya’ nın bir kısmı (350 yıl) Osmanlı adı: Habeş
Aynı işgalci Amerikanın kahpe planları şimdi yakın coğrafyamızda.
Kore'ye asker göndermek pazarlığı dahilinde ezanlarımızın aslına döndürüldüğünü nasıl bilemediysek...bilemedik bu melanet yapının tüm dünyayı köleleştirdiğini.
Süt tozlarıyla tozumuzu attırdıklarını...
Muhteris Elizabet Taylor'un yakut yeşili gözleri aklımızı çeldi. Marlin Monro'nun yuvarlak hatları, Angelina Joli...
Klark Gableden öğrendik bakarken klark çekmeyi...
Çok sevdik sömürülmeyi...Onlar gibi yaşamayı şiar edindik. Ondan dı analarımızın döpiyes etek-takım giymeleri, ondan dı babalarımızın inek yalamış saçları...sonrası veletlerimizin amerikan traşları...
Diyemedik ulan gavur, kes traşı!
Çünkü onlar insanlığımızın rol modelleriydiler.
Afrikanın insanlarını zorla köleleştirdiler, bu tarihi hakikat. Bir başka hakikat var ki bizim tıpış yıpış köleliğe razı gelmişliğimiz.
Misal, İncirlik...halimiz...incir çekirdeğini doldurmaz meselelerle birbirlerimizle didişmemiz, onların ekmeklerine margarinlerini sürmemize yol açıyor.
Özen gösteren annelerimizin cehaletinin katkılarıyla...şirin ve naif sloganlarıyla köleleşiyoruz.
Bir de Nato...
Biz de ise nato mermer nato kafa... Ne Muhammed Ali ne de Malik El Şahbaz uyandıramadı bizi. Ne de Obamanın bir tarafının Müslümanlığı. Çünkü mateessüf bu ülkede...yani Osmanlının çocuklarının bakaya topraklarında İslam artık rayiç değer değildi. İslam eskilerin masalıydı artık. Biz beyaz zencilerin özlemlerinde olan.
...
Özgürlük...artık Manhattan adasında bir heykel kardeşim Kunta Kinte!
Can güvenliğimiz bizim de yok sevgili Kunta! Amerikan laboratuarlarında hazırlanıyor mamalarımız. Hastalandırılarak yok ediliyoruz.
İnancımız bizimde değiştiriliyor. Sevgili Kunta Kinte bizi de "Hristiyan gibi yaşayan Müslümanlara" çevirdiler.
Şimdi onların en büyük tuzakları ve yalanları demokrasi.
Ben de sevemedim senin gibi bu beyaz adamları kardeşim. Rahmetler içinde kal kardeşim.


Fehmi Demirbağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder