28 Aralık 2018 Cuma

İNSANIN YARATILIŞI

Konumuz; bir embriyonun ilk oluşum sürecinin Kuran'da anlatılış mucizesi!
Eğer Kuran 1400 yıl önce Allah tarafından gönderildi ve Allah'ın sözleri ise (ki öyle) bu gerçekten dikkate alınması gereken ciddi bir iddiadır!
Bu iddianın bir kanıtı yoksa onun Allah lafzı olmadığı süphesine kapılmak kaçınılmaz olabilir. Lafı fazla uzatmadan bir test yapalım.
Mü'minun suresi 12 - 14 ayetlerinde Allah insanı nasıl biçimlendirdiğini detaylı olarak anlatıyor. ''İnsanı çamurdan oluşan bir özden yarattık. Sonra onu dayanıklı bir karar yerinde bir damlacık (alak) haline getirdik'' diye başlıyor ayetler. ''Alak'' kelimesine birazdan döneceğim.
''Sonra o damlacığı asılıp tutulan bir şeye dönüştürdük. Sonra asılıp tutulan şeyi bir çiğnemlik et parçası ''mudga'' haline getirdik, Mudgayı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere et giydirdik.''
21.yy bilim ve teknolojileri doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; bu ayetlerde anlatılan insanın gelişim süreci kronolojik olarak doğrudur! Ama burada en çok ikinci aşamaya yani embriyonun gelişim aşamasına dikkat çekmek istiyorum. Bu ayetlerde embriyoyu tasfir eden kelime ''alak'' ve bu kelimenin tercüme edildiğinde 3 farklı anlama geldiğini görürüz;
1) Kan pıhtısı,
2) Askıda olma durumu; asılı olma, bir şeye tutunma gibi,
3) son anlamı ise sülük, şu kan emici sülüklerden bahsediyorum.
Aslında bu 3 tanımda ilk başta insan embriyosunu anlamamızda pekte yardımcı olmuyor ve ''Ne alaka'' diyesimiz geliyor. Peki neden bu kelime kullanılmış ve bu 3 farklı manaya denk düşen şeylerin insan embriyosuyla bir alakası olabilir mi?
1) Embriyo kan pıhtısı olarak tanımlana bilir mi?
Embriyonik gelişmenin 3. haftasında kalp tüpü damarlarla birleşerek ilkel bir kardiyovasküler sistem oluşturur. 3. hafta yani 21. gün bittiğinde kalp atmaya ve kan dolaşmaya başlar.
2) Askıda olma, tutunma...
Burada askıda ya da asılı olma durumuna dair akla gelen ilk şey göbek bağıdır. Ama bu örneği kullanamayız çünkü bahsettiğimiz şey ikinci aşama. Göbek bağının henüz daha bebek oluşmadan ''Bağ sapı'' adı verilen bir oluşumdan meydana geldiğini biliyoruz. Bağ sapı embriyo meydana gelir gelmez oluşur. Embriyonun bağ sapı; John Allen ve Beverley Kramer tarafaından, gelişen embriyonun sölom boşluğunda asılı durmasını sağlayan bir nesne olarak tanımlanmıştır.
Sonuç olarak bir embriyo asılı durumdadır ve kan pıhtısına çok benzer...
3) Gelelim asıl bombaya, peki bir embriyonun sülükle ne alakası var?
25. gündeki bir embriyonun anatomik yapısı tıpatıp bir sülüğe benzer. 22. günündeki bir embriyonun başı da bir sülüğün sırtı ile aynıdır. Bir annenin karnındaki 22 - 25 günlük bir embriyonun başını ancak bir mikroskopla görebilirsiniz. Ve bu akıllara durgunluk veren ve çıplak gözle görülebilmesi imkansız olan olayı bir insan zihninin tahmin etmesi imkansızdır!
Bu ayetler bize 1400 yıl önce ''Ümmi'' biri yani okur yazar olmayan biri tarafından tebliğ edildi.
Elhamdülillah, iyi ki Müslümanım!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder