19 Kasım 2017 Pazar

FETULLAHIN RÜYALARI

Fareli köyün kavalcısı enteresan bir çocuk hikayesidir. Hazin sonla biten masallardandır. Köyü basan fareleri belli bir ücret karşılığı temizlemek üzere anlaşan kavalcının iş gereğini yerine getirdikten sonra ücretini alamaması, bunun üzerine hukuki yollardan mücadele etmek yerine intikamın hasını alması üzerine kuruludur. Köyün bütün veletlerini peşine takıp sürükleyip meçhule götürmesidir. 
Soros'un Kavalcısının peşine takılmışken Hürriyet'in yazar tayfası...
Bir de naylon Lawrence Metin Topuz'un maceraları bizim Cingöz Recaiye rahmet okutmakta. 
Bu arada gizli kardinal, haşhaşi militanlarına demek olaymış ki, "çektiğiniz sıkıntılar hesabınızdan mahsup olunacak!" Haşa Efendimiz melanetin rüyasında böyle buyurmuş. 
Tabii buna benzer sıcak olayların yorumu "milli otomobil" heyecanımızı bastıramıyor. Ancak sıcak çatışmaların yaşandığı cepheden gelen haberler, hassaten pekaka'nın içimizi acıtan şehit haberlerine yol açan menfur alçaklıkları ortadoğu satranç masasındaki hamleleri daha da önemli kılmakta. 
Bir taraftandan iç politikada ki salvolar...
İyi parti çıkışı...
Kılıçdaroğlu mahallesindeki darkafalılık...Devletin başına yönelik "diktatör" ithamları...
Elbette Akparti Belediyelerindeki, görevden almalar, istifalar...
"Du bakali n'olcek" 
...
Hele bizim mahallede şapkalar düştükçe kelleler led ampül kıvamında. İslamcılık tabelası altında siyasal İslamcılık, Cihadist, Işidçi, radikal İslamcı” gibi tüm kavramlar, aslında “Pan-İslamizm” kavramının türevleri olmasına rağmen ve hepsi büyük Müslüman topluluğunu bölmek için kullanılırken bilumum meselelerin ele alınmasındaki sığlık içimizi acıtmakta. 

Bir yandan Diyanetin eblehliği...
Milli Eğitimin garabeti...
Siyasetin acziyeti, filan derken bir tuhaf gayya kuyusunda tıkılıverdik. Yusuf edebiyatı yapanlar bile ganimet hesabına düşmüşken...

Bu günleri 7 düvele karşı...
Ki 8 incisi cehaletimiz...
...
Sur elbette üflenecek. İtikadımız, amenna! Lakin fareli köyün kavalcıları öyle çoğaldılar ki!
Üfleyen üfleyene...
Bir de üfürükçüler mevzuu var ki...

Neyse, konu başlıklarımızla şimdilik bu kadar.
Rabbim nasip etsin; konuşacak o kadar çok konumuz var ki!


FEHMİ DEMİRBAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder